3rd RAPTOR Workshop

Europe/Berlin
Faculty of Physics, LMU Munich

Faculty of Physics, LMU Munich

Am Coulombwall 1, 85748 Garching b. Munich, Germany
Mark Pleško (Cosylab, d.d.) , Robert Jeraj (University of Wisconsin School of Medicine and Public Health, University of Ljubljana) , Thomas Bortfeld (Massachusetts General Hospital)
Description
At the first RAPTOR workshop in Ljubljana we discussed the current status of the adaptive PT. We agreed that we want to take our collaboration further and apply to a grant. An outline of the grant proposal was created and a white paper was written based on that.
We've decided at our second workshop in Dresden to apply for an ITN grant in the beginning of 2020. A list of ITN Topics was written, which should serve as a basis for the grant proposal.
Our next workshop in Munich will focus on the details of ITN topics. The fundation for the grant should be prepared and agreed upon so we can finish it before the end of 2019.
    • 20:00 22:00
      Informal Meetup 2h Bürgerhaus Garching, Bürgerpl. 9, 85748 Garching bei München

      Bürgerhaus Garching, Bürgerpl. 9, 85748 Garching bei München

    • 09:00 10:00
      Introduction
      • 09:00
        Introduction and welcome 30m
        Speaker: Prof. Katia Parodi (LMU)
      • 09:30
        ITN Background presentation 30m
        Speaker: Hilda Veenstra-Korf (UMCG)
    • 10:00 11:00
      Grant strategy: Scope
      • 10:00
        Discussion on project scope 1h
        Speakers: Mrs Hilda Veenstra-Korf (UMCG) , Dr Rok Gajšek (Cosylab)
    • 11:00 11:30
      Coffee break 30m
    • 11:30 13:00
      Grant strategy: Training network
      • 11:30
        Discussion on training network 1h 30m
        Speakers: Mrs Hilda Veenstra-Korf, Dr Rok Gajšek (Cosylab)
    • 13:00 14:30
      Lunch break 1h 30m
    • 14:30 16:00
      Grant strategy: Impact
      • 14:30
        Discussion on impact 1h 30m
        Speakers: Mrs Hilda Veenstra-Korf (UMCG) , Dr Rok Gajšek
    • 16:00 16:30
      Coffee break 30m
    • 16:30 17:30
      Grant strategy: Next steps
      • 16:30
        Follow-up and timeline 1h
        Speakers: Dr Antje Knopf (UMCG) , Dr Rok Gajšek (Cosylab)
    • 20:00 22:00
      Dinner 2h To be revealed

      To be revealed

    • 09:00 11:00
      Grant strategy: Science discussions
      • 09:00
        Introduction and UMCG ESR 50m
        Speaker: Dr Antje Knopf (UMCG)
      • 09:50
        Robust optimization for anatomical variations 10m
        Speaker: Dr Stine Korreman (Aarhus University)
      • 10:00
        Dose accumulation and uncertainties estimation 10m
        Speaker: Dr Francesca Albertini (PSI)
      • 10:10
        Real-time 4D-dose calculation to assess the efficacy of motion mitigation strategies 10m
        Speaker: Dr Moritz Wolf (GSI)
      • 10:20
        Evaluation of automated segmentation uncertainties for adaptive PT 10m
        Speaker: Dr Andrej Studen (University of Ljubljana)
      • 10:30
        Dose reconstruction from range measurements 10m
        Speaker: Dr Katia Parodi (LMU)
      • 10:40
        Optimizing Plan of the Day 10m
        Speaker: Dr Stefan ten Eikelder (Tiblurg University)
      • 10:50
        Towards automated PG treatment verification 10m
        Speaker: Dr Christian Richter (OncoRay)
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:00
      RAPTOR Discussion
      • 11:30
        Management 30m
        Speaker: Dr Rok Gajšek (Cosylab)
    • 12:00 13:00
      Closing session