11 October 2022
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Europe/Ljubljana timezone

11. oktobra 2022 bomo v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana (Mons) organizirali konferenco Dan odprte znanosti 2022, nacionalni tripartitni EOSC dogodek. Konferenca predstavlja enega od uvodnih dejanj pri ustanovitvi Slovenske skupnosti odprte znanosti, katere namen je razvoj in spodbujanje uporabe odprte znanosti v Sloveniji.

Slovenija je konec lanskega leta sprejela zakonodajo na področju uveljavljanja načel odprte znanosti. Slovenska skupnost odprte znanosti je ustanovljena. Razvoj Evropskega oblaka odprte znanosti (EOSC) je v okviru Evropskega raziskovalnega prostora (ERA) prioriteta, zato prvi Dan odprte znanosti povezuje ključne deležnike, tj. Združenje EOSC, Evropsko komisijo in nacionalne akterje, oblikovalce politik, financerje in Slovensko skupnost odprte znanosti (SSOZ). Dogodek izhaja iz serije tripartitnih dogodkov EOSC, ki jih spodbuja Združenje EOSC (EOSC Association) v sodelovanju z delegati usmerjevalnega odbora EOSC.

Spregovorili bomo o zavezah Evropskega raziskovalnega prostora in pričeli tlakovati pot usklajenemu napredku slovenskega raziskovalnega prostora v kontekstu odprte znanosti in evropskih smernic, povezovanju odločevalcev in oblikovalcev politik, izvajalcev znanosti in ponudnikov storitev, s ciljem oblikovati spodbudno raziskovalno okolje, ki ustvarja rezultate raziskav po načelih FAIR.

Na dogodek, ki bo organiziran v sklopu Arnesove letne konference Mreža znanja 2022, se je potrebno prijaviti. Dogodek boste lahko spremljali tudi prek video prenosa v živo.

Starts
Ends
Europe/Ljubljana
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Pot za Brdom 4 1000 Ljubljana Slovenia
Go to map